Zonne NIEUWS

Nieuws

Interessante en inspirerende nieuwsberichten over Solarwatt

15 augustus 2016

Solarwatt Maximale score CLEAR-test

Duitse producent geeft concurrentie het nakijken met maximale score in alle beoordelingscategorieën met 5 sterren

Volgens een rapport van de Duitse Stiftung Warentest worden de zonnepanelen van SOLARWATT als beste beoordeeld in een studie van het EU-project CLEAR. De test is uitgevoerd in opdracht van Europese consumentenorganisaties. Zij lieten de productie van zonnepanelen voor de opwekking van energie evalueren door onafhankelijke experts van zonnepanelen, die de producten van de meest vooraanstaande fabrikanten bekeken. De nadruk lag zowel op de montage en laminering van de afzonderlijke cellen, als op de complete panelen. Bovendien werden de controleprocedures en kwaliteitscontroleprocessen voor en na productie geanalyseerd. In alle categorieën kreeg SOLARWATT de hoogst mogelijke score van vijf sterren.

“We zijn erg blij met deze onderscheiding, omdat hiermee de hoge kwaliteit van onze zonnepanelen is bevestigd. Bij ons wordt tijdens de productie niets aan het toeval overgelaten. Integendeel, wij zijn volledig overtuigd van de componenten en van onze productieprocessen, en daarom geven wij onze glas-glaspanelen een product- en prestatiegarantie van dertig jaar”, zegt Detlef Neuhaus, directeur van SOLARWATT Dresden. Sinds 1998 produceert het bedrijf glas-glaspanelen en wordt het beschouwd als een pionier in de markt. De panelen van de nieuwe generatie worden exclusief geproduceerd in de ultramoderne productiefaciliteit in Duitsland en zijn dankzij het twee keer twee millimeter dunne glas zeer licht, maar ook uiterst duurzaam.

Door de beschermende glas-glaslaminering zijn de panelen zeer duurzaam en bestand tegen weersinvloeden en agressieve stoffen, zoals ammoniak en zout. De glas-glaspanelen van SOLARWATT zijn vrijwel onbreekbaar en behouden hun vermogen beter dan traditionele panelen en fungeren daarom als ‘nieuwe-generatiemodules’. Ze bieden de beste prijs-prestatieverhouding in de markt.

Met het project CLEAR wil de Europese Commissie eindklanten helpen de juiste besluiten te nemen met betrekking tot decentrale energievoorziening. De gebruikers hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om informatie over, en ervaringen met de producten en oplossingen uit te wisselen in een onlinecommunity. De regeling werd in maart 2014 ingesteld en is ontworpen om te helpen bij het bereiken van de Europese klimaatdoelstellingen.

 

2 augustus 2016

Storm (Cell) in Brabant

De glas glas panelen van Solarwatt zijn extreem sterk. Tijdens de storm in Brabant eind juni, waarbij hagelstenen als tennisballen uit de lucht vielen, is er niet één Solarwatt Glas/glas zonnepaneel gesneuveld. Dit in tegenstelling tot de vele duizenden zonnepanelen die hier niet tegen bestand waren. Daar boven op geeft Solarwatt als enige ook nog eens een keer maar liefst 30 jaar Productgaranie.

De hagelstenen waren als sinasappelen zo groot en dakpannen spatten als kleiduiven uiteen. Een dergelijk zware plaatselijke storm heet Storm Cell

Dit is mede het bewijs dat Solarwatt panelen kwalitatief hoog boven de andere merken uitsteken. 

 

 

SOLARWATT lanceert thuisaccu      

 

 

SOLARWATT lanceert ‘thuisaccu’ al in juni 2015 in Nederland en Duitsland

Het bedrijf werkt al een aantal jaren in het geheim met BMW i aan MyReserve-accu voor thuis

Thuis je opgewekte energie van zonnepanelen opslaan om deze later weer te gebruiken? Het wordt de toekomst. SOLARWATT werkt al jaren samen met BMW i, de elektrische tak van de autofabrikant, in het geheim aan een nieuwe generatie accu voor thuis: de MyReserve. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor negentig procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

Met deze nieuwe-generatie accu sla je zelf opgewekte energie thuis op, zodat je deze weer kunt gebruiken wanneer je het nodig hebt. De introductie van thuisaccu’s betekent een grote transformatie van de energie-infrastructuur in de wereld. Samen met de nieuwe Energy Manager van SOLARWATT kan de stroomverzorging in het complete huishouden eenvoudig worden geoptimaliseerd. De kilowattprijs van dit product komt al dicht in de buurt van die op de huidige energiemarkt.

Hans Adolfsen, directeur van de Soalr Group, ziet de energieopbrengst positief in: “Ik verwacht wel degelijk dat huishoudens in de toekomst onafhankelijk worden van energieaanbieders. Consumenten produceren zo in de toekomst grotendeels hun eigen elektriciteit en slaan die op om minder afhankelijk te zijn van de centrale-energievoorziening.”

De accu wordt op 10 juni 2015 tijdens de Intersolar-beurs in München gepresenteerd en is snel daarna ook in Nederland te koop. In het geheim was de MyReserve al geïntroduceerd, maar dit mocht nog niet eerder openbaar worden gemaakt. De verwachtingen zijn hoog, want het product is al genomineerd voor een EES AWARD.

De accu is geschikt voor bestaande en nieuwe installaties. Technische details worden later bekendgemaakt

Over SOLARWATT

SOLARWATT is een van de Duitse pioniers in zonne-energie en ontwikkelt fotovoltaïsche panelen – kortweg PV-panelen of zonnepanelen – die het mogelijk maken zonne-energie in elektriciteit om te zetten. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en produceert innovatieve kwaliteitsproducten. Met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen richt SOLARWATT zich op de particuliere en zakelijke markt. Sinds 2014 is SOLARWATT met de overname van Centrosolar in de Benelux actief als pionier met de eerste geïntegreerde energiesystemen. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor negentig procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

 

 

 

                  

 

  

 

 

 

 

 

 

© 2012 - 2018 Stroomterug | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel