Tips voor het kopen /aanschaffen van zonnepanelen

 

Koop dus uw zonnepanelen altijd bij een onafhankelijke leverancier!

 

Let bij aankoop op:

 

 1. Koop uw zonnepanelen bij een betrouwbare fabrikant en geen glas folie maar glas glas. glas glas is 4 x sterker en er kan nooit vocht of lucht bij de zonnecellen komen. Na een jaar of wat, afhankelijke van de kwaliteit kunnen panelen van slechte kwaliteit in opbrengst terug gaan en soms zeer snel. Dit kan komen door microcracks, folieverkleuring en vocht en lucht bij de zonnecellen. Uiteindelijk moet u voor uw garantie naar de fabrikant. Als u een nieuwe auto koopt geeft ook het merk de garantie en niet de dealer.
 2. Ga in zee met een betrouwbare installateur en zijn leverancier / fabrikant. Juridisch gezien is de importeur ook fabrikant, waardoor U na 10 jaar voor verrrasingen kunt komen te staan. Bij ons bent U rechtstreeks bij de fabrikant, waardoor U bij wijze van spreke niet naar China hoeft om Uw garantie te krijgen. Garantie geven is niet altijd garantie nakomen.
 3. Zorg dat Uw garanties afgezekerd zijn d.m.v. een certificaat of een ander bewijs. Vaak wordt 25 jaar opbrengst garantie gegeven, wat niet zo veel voor steld, en maar 10 jaar productgarantie. Als U naar 10 jaar wat gebeurd heeft U vaak het nakijken.
 4. Vergewis u ervan waar de panelen werkelijk geproduceerd zijn. Canadian solar zonnepanelen komen niet uit Canada maar uit China
 5. Ga voor Europees fabrikaat voor zowel zonnepanelen als omvormer. Kwalitatief gezien is dat de beste keus.
 6. Ga voor een gedegen en gekeurd geschroefd bevestigingssysteem met 25 jaar garantie. Dus geen beugels die achter de panlat gehaakt worden
 7. Er zijn 230 merken omvormers. Ga ook hier voor kwaliteit. SMA  en Power Edge zijn betrouwbare merken die hun kwaliteiten al lang bewezen hebben. Een meerprijs zit hem niet in de marge maar in de kwaliteit.
 8. Ga voor de nieuwste ontwikkelingen. Op dit moment zijn dit de glas glas panelen waarbij de zonnecellen gelamineerd ziitten tussen 2 glasplaten. Vocht is hiermee uitgesloten.

Wat zijn de oorzaken dat opbrengst / kwaliteit van een paneel achteruit gaat.

 • slechte zonnecellen. Zonnecellen zijn gemaakt van selicium (kwartszand) en dus een natuurproduct. Ze kunnen onzichtbare breuken en barstjes vetonen die op den duur versneld de opbrengst doen dalen omdat de kleine electrodes door weersinvloeden kapot getrokken worden. A-kwaliteit zonnecellen en flashlijst zijn hier belangrijk.
 • De kunsstof aan de achterkant wordt na 25 jaar poreus waardoor er vocht en lucht bij de zonnecellen kan komen en dan gaan ze kapot. Oplossing:  glas/glas panelen. Hier zitten de zonnecellen gelamineerd tussen twee glas platen.
 • Slechte folie. De folie, waar de zonnecellen tussen zitten kan na 12 jaar verkleuren waardoor de panelen er smoezelig en bruin uit zien. (hierdoor krijgt de zonnecel een zonnebril op waardoor hij minder opbrengst gaat geven) Vergewis U van een MVA zonnefolie.
 • Omvormer van inferieure kwaliteit
 • Kabels niet ongedierte bestendig
 • Over het algemeen: houd u verre van Aziatische Zonnepanelen. Kwaliteit en zeker garantie zijn vaak niet gewwarborgd. Als u een mankement heeft aan uw installatie moet u dan naar China om uw garantie op te eisen. Dat wordt een moeilijk verhaal.

 

 

Hoe werkt een solarpanel?
Schrikt u ook regelmatig van uw energierekening dan bieden wij u nu de kans om er wat aan te doen. Door het plaatsen van zonnepanelen op het dak van uw huis, garage of schuur kunt u uw eigen elektriciteit opwekken. De zon die op de panelen schijnt wekt een spanning op die na het omzetten door een zogenaamde “Inverter” kan worden terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Uit de inverter komt een elektriciteitskabel die u in het stopcontact steekt of bij meer dan 8 zonnepanelen worden deze rechtstreeks in uw meterkast wordt aangesloten. Dat is het. Bij de oude mechanische electriciteitsmeter die veelal nog in meterkasten zit, gaat de teller achteruitlopen indien U geen stroom verbruikt. De meter telt dus terug als de zon schijnt.

Tip: Ga wel overwogen te werk en ga niet meteen voor het goedkoopste. Vaak zijn het kleine zonnepanelen en met een kwaliteit die danig te wensen over laat. Kies voor gerenomeerde merken die hun sporen op dit gebied al lang verdiend hebben en die ook echt service verlenen en 30 jaar productgarantie geven i.p.v. bijvoorbeeld 10 jaar

© 2012 - 2019 Stroomterug | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel