onafhankelijke omvormer

SOLARWATT lanceert ‘thuisaccu’ al in juni 2015 in Nederland en Duitsland

Het bedrijf werkt al een aantal jaren in het geheim met BMW i aan MyReserve-accu voor thuis

Thuis je opgewekte energie van zonnepanelen opslaan om deze later weer te gebruiken? Het wordt de toekomst. SOLARWATT werkt al jaren samen met BMW i, de elektrische tak van de autofabrikant, in het geheim aan een nieuwe generatie accu voor thuis: de MyReserve. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor negentig procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

Met deze nieuwe-generatie accu sla je zelf opgewekte energie thuis op, zodat je deze weer kunt gebruiken wanneer je het nodig hebt. De introductie van thuisaccu’s betekent een grote transformatie van de energie-infrastructuur in de wereld. Samen met de nieuwe Energy Manager van SOLARWATT kan de stroomverzorging in het complete huishouden eenvoudig worden geoptimaliseerd. De kilowattprijs van dit product komt al dicht in de buurt van die op de huidige energiemarkt.

Hans Adolfsen,  directeur van Wind en Zonne energie BV, ziet de energieopbrengst positief in: “Ik verwacht wel degelijk dat huishoudens in de toekomst onafhankelijk worden van energieaanbieders. Consumenten produceren zo in de toekomst grotendeels hun eigen elektriciteit en slaan die op om minder afhankelijk te zijn van de centrale-energievoorziening.”

De nieuwe accu wordt op 10 juni 2017 tijdens de Intersolar-beurs in München gepresenteerd en is snel daarna ook in Nederland te koop. In het geheim was de MyReserve al geïntroduceerd, maar dit mocht nog niet eerder openbaar worden gemaakt. De verwachtingen zijn hoog, want het product is al genomineerd voor een EES AWARD.

De accu is geschikt voor bestaande en nieuwe installaties. Technische details worden later bekendgemaakt

Over SOLARWATT

SOLARWATT is een van de Duitse pioniers in zonne-energie en ontwikkelt fotovoltaïsche panelen – kortweg PV-panelen of zonnepanelen – die het mogelijk maken zonne-energie in elektriciteit om te zetten. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en produceert innovatieve kwaliteitsproducten. Met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen richt SOLARWATT zich op de particuliere en zakelijke markt. Sinds 2014 is SOLARWATT met de overname van Centrosolar in de Benelux actief als pionier met de eerste geïntegreerde energiesystemen. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor negentig procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

NIEUW: SolaxX-Hybrid

Met het oog op de stijgende energiekosten in Nederland zijn de afgelopen jaren steeds meer mensen ertoe overgegaan zelf stroom te produceren. Tot nu toe werd het grootste deel van de opgewekte stroom aan het openbare net teruggeleverd en vergoed aan de stroomproducerende consument. Het wordt echter steeds gebruikelijker om deze stroom zélf te gebruiken om onafhankelijker te zijn en een lagere energierekening te ontvangen. Zeker na 2020 is het zeer waarschijnlijk dat wij in Nederland, net als nu in Duitsland, onze stroom zelf moeten opslaan.

Gewoonlijk wordt de opgewekte gelijkstroom omgezet in wisselstroom door omvormers, zodat de stroom kan worden teruggeleverd aan het openbare net of direct zelf kan worden gebruikt. Zogenoemde back-upsystemen, zoals de X-Hybrid van Solax, doen dit ook, maar kunnen daarnaast de opgewekte stroom tussentijds opslaan in een accu. Hierdoor kan de stroom op een later tijdstip worden gebruikt, bijvoorbeeld ‘s nachts of wanneer het regent. En zelfs bij stroomuitval beschikt u zo nog over stroom! U bent dus onafhankelijk van uw stroomleverancier.

De optimaal afgestemde oplossing voor on- en off-grid gebruik

De Sunny Island 3.0M/4.4M is ideaal voor on- en off-grid toepassingen en overtuigt bij beide systemen door sterke productvoordelen. Gebruikers profiteren van meer dan 25 jaar SMA ervaring op het gebied van batterij-omvormers. Bij toepassingen waarbij geen openbaar stroomnet beschikbaar is, zorgen de hoge beschermingsklassen, het ruime temperatuurbereik en de overbelastingscapaciteit voor de veiligheid die in dergelijke situaties zo belangrijk is. Dankzij een intelligent last- en energiebeheer kan ook in kritieke situaties een optimale werking worden gewaarborgd. Als centraal element binnen het SMA Flexible Storage System, de flexibele batterij-oplossing voor nieuwe en bestaande installaties, slaat de Sunny Island de zelf geproduceerde zonnestroom op en realiseert samen met de Sunny Home Manager een intelligent energiebeheer binnen het huishouden. De Quick Configuration Guide en een intuïtieve bediening maken bij elke soort toepassing een eenvoudige en snelle inbedrijfstelling mogelijk. De nieuwe Sunny Island 3.0M en Sunny Island 4.4M zijn de ideale productoplossingen zowel voor zelfvoorzienende als voor aan het openbare stroomnet gekoppelde systemen met een vermogensbereik tot 13 kW.

 

Flexibel

  • Voor systemen met eigen verbruik, noodstroomsystemen en standalone systemen
  • Voor een- en driefasige systemen van 2 tot 13 kW
  • Geschikt voor alle loodbatterijen en vele lithium-ion-batterijen


Efficiënt

  • Maximaal rendement groter dan 95 %
  • Hoge efficiëntie van het gehele systeem
  • Eenvoudige installatie en inbedrijfstelling


Veilig

  • Gekeurde veiligheid door externe certificering
  • Lange levensduur van de batterij dankzij geavanceerd batterijbeheer
  • Betrouwbaar door hoge overbelastingscapaciteit
 

 

  
© 2012 - 2018 Stroomterug | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel