5 sterren van Stiftung Warentest Duitsland

 

Solarwatt op Solarsolution 2016    

Nieuws

Interessante en inspirerende nieuwsberichten over Solarwatt

15 augustus 2016

Maximale score CLEAR-test

 

Duitse producent geeft concurrentie het nakijken met maximale score in alle beoordelingscategorieën van 5 sterren

Volgens een rapport van de Duitse Stiftung Warentest worden de zonnepanelen van SOLARWATT als beste beoordeeld in een studie van het EU-project CLEAR. De test is uitgevoerd in opdracht van Europese consumentenorganisaties. Zij lieten de productie van zonnepanelen voor de opwekking van energie evalueren door onafhankelijke experts van zonnepanelen, die de producten van de meest vooraanstaande fabrikanten bekeken. De nadruk lag zowel op de montage en laminering van de afzonderlijke cellen, als op de complete panelen. Bovendien werden de controleprocedures en kwaliteitscontroleprocessen voor en na productie geanalyseerd. In alle categorieën kreeg SOLARWATT de hoogst mogelijke score van vijf sterren.

“We zijn erg blij met deze onderscheiding, omdat hiermee de hoge kwaliteit van onze zonnepanelen is bevestigd. Bij ons wordt tijdens de productie niets aan het toeval overgelaten. Integendeel, wij zijn volledig overtuigd van de componenten en van onze productieprocessen, en daarom geven wij onze glas-glaspanelen een product- en prestatiegarantie van dertig jaar”, zegt Detlef Neuhaus, directeur van SOLARWATT Dresden. Sinds 1998 produceert het bedrijf glas-glaspanelen en wordt het beschouwd als een pionier in de markt. De panelen van de nieuwe generatie worden exclusief geproduceerd in de ultramoderne productiefaciliteit in Duitsland en zijn dankzij het twee keer twee millimeter dunne glas zeer licht, maar ook uiterst duurzaam.

Door de beschermende glas-glaslaminering zijn de panelen zeer duurzaam en bestand tegen weersinvloeden en agressieve stoffen, zoals ammoniak en zout. De glas-glaspanelen van SOLARWATT zijn vrijwel onbreekbaar en behouden hun vermogen beter dan traditionele panelen en fungeren daarom als ‘nieuwe-generatiemodules’. Ze bieden de beste prijs-prestatieverhouding in de markt.

Met het project CLEAR wil de Europese Commissie eindklanten helpen de juiste besluiten te nemen met betrekking tot decentrale energievoorziening. De gebruikers hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om informatie over, en ervaringen met de producten en oplossingen uit te wisselen in een onlinecommunity. De regeling werd in maart 2014 ingesteld en is ontworpen om te helpen bij het bereiken van de Europese klimaatdoelstellingen.

 

Photovoltaik-Module von SOLARWATT erhalten Höchstnote im Test des CLEAR-Projekts

Die Glas-Glas-Module der neuesten Generation werden ausschließlich in Dresden gefertigt

Die Glas-Glas-Module der neuesten Generation werden ausschließlich in Dresden gefertigt

Laut einem Bericht von Stiftung Warentest wurden die Photovoltaik-Module der SOLARWATT GmbH (Dresden) in einer Untersuchung des EU-Projekts „CLEAR“ mit der Höchstnote bewertet. Im Rahmen des Tests ließen europäische Verbraucher-Organisationen die Modulproduktion von unabhängigen Experten überprüfen.

Kontrolliert wurden die Fertigungsprozesse von weltweit führenden Herstellern. Im Mittelpunkt standen die Montage und Laminierung der Zellen sowie der gesamten Module. Zusätzlich wurden die Kontrollverfahren vor der Fertigung und die Qualitätsprüfungs-Prozesse nach der Produktion analysiert. In sämtlichen Kategorien erhielt SOLARWATT die höchstmögliche Bewertung von fünf Sternen.

„Wir freuen uns sehr über die Auszeichnung, denn sie bestätigt den hohen Qualitätsstandard unserer Solarmodule. Bei uns wird während der Fertigung nichts dem Zufall überlassen. Ganz im Gegenteil: Wir sind von den verwendeten Komponenten und unseren Produktionsabläufen vollends überzeugt, weshalb wir auf unsere Glas-Glas-Module eine Produkt- und Leistungsgarantie von 30 Jahren geben“, sagt Detlef Neuhaus, Geschäftsführer der SOLARWATT GmbH.

Seit 1998 stellt das Unternehmen Glas-Glas-Module her. Die Produkte der neuesten Generation werden ausschließlich in Dresden gefertigt und sind dank des dünnen Glases sehr leicht.

Mit dem Projekt CLEAR („enabling Consumers to Learn about, Engage with and Adopt Renewable energy technologies”) will die Europäische Kommission Endkunden dabei unterstützen, im Hinblick auf eine dezentrale Energieversorgung die richtigen Kaufentscheidungen zu treffen.

 

 

© 2012 - 2018 Stroomterug | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel